Πράσινος Καφές: 6 Συχνές Ερωτήσεις

Πράσινος Καφές: 6 Συχνές ΕρωτήσειςΟ πράσινος καφές κερδίζει επάξια με όλο και αυξανόμενο ρυθμό την προσοχή των καταναλωτών λόγω της δυνατότητάς του ναβοηθάει στο αδυνάτισμα και το κάψιμο λίπους.

Αυτό που πολλοί ενδιαφερόμενοι μπορεί να μην συνειδητοποιούν, είναι ότι ο εν λόγω καφές στηρίζεται πάνω σε θεμέλια υπαρκτής επιστήμης και ως εκ τούτου προσφέρει αρκετά οφέλη, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα σύμφωνα με οδηγίες για βέλτιστα αποτελέσματα.

Έχω συγκεντρώσει τις 6 πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι ενδιαφερόμενοι σε forums, blogs, ιστοσελίδες ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να ξεκινήσει συζήτηση σχετικά με το green coffee:

#1 – Πώς λειτουργεί;

Λόγω του ότι ο green coffee χαρακτηρίζεται ως φυσικό αντιοξειδωτικό, προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες . Οι λεγόμενες ελεύθερες ρίζες έχει αποδειχτεί ότι συνδέονται με χρόνιες παθήσεις όπως: οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, η αρτηριοσκλήρυνση, όπως επίσης και η πρόωρη γήρανση.

Επίσης, περιορίζει την όρεξη και αυξάνει την ικανότητα του σώματος να κάνει χρήση του αποθηκευμένου λίπους και να το μετατρέπει σε ενέργεια.

Όταν η πείνα μειώνεται, τότε ένας άνθρωπος είναι πιο πιθανό να καταναλώνει μικρότερα γεύματα και μικρότερες μερίδες φαγητού, να τρώει περισσότερο υγιεινά αλλά και να ακολουθεί έναν τρόπο ζωής ο οποίος είναι υγιέστερος από κάθε πλευρά.

Εκτός από τα παραπάνω, ο πράσινος καφές συχνά αυξάνει την επιθυμία του εκάστοτε  ατόμου για κατανάλωση νερού, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα αποτελεσματικά λειτουργικό οργανισμό ο οποίος δεν στερείται των απαραίτητων για την απρόσκοπτη λειτουργία του υγρών.

#2 – Δηλαδή, είναι απαραίτητο να πίνει κανείς νερό όταν καταναλώνει πράσινο καφέ;

Ακόμα και όταν δεν καταναλώνουν καθόλου καφέ, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν άφθονες ποσότητες νερού. Αυτοί που απολαμβάνουν σε συχνή βάση τον καφέ τους πρέπει να πίνουν τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα. Η αιτία αυτού είναι ότι ο καφές δρα ως αποτοξινωτικό, έτσι όσο περισσότερο νερό καταναλώνεται τόσο ευκολότερα και αποτελεσματικότερα οι τοξίνες θα αποβληθούν από τον οργανισμό.

#3 – Ο πράσινος καφές περιέχει λεπτίνη. Τί ουσία είναι αυτή και τί κάνει;

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη η οποία παράγεται από τα λιποκύτταρα. Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για την αντίδραση του σώματος στην πείνα. Ουσιαστικά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται να προσδιορίσει το επίπεδο της λεπτίνης για να υπολογίσει πόσο ακριβώς λίπος πρέπει να αποθηκευτεί στις αποθήκες του οργανισμού, όπως επίσης και την ταχύτητα του μεταβολισμού.

Η παχυσαρκία εμφανίζεται όταν ο εγκέφαλος δεν μπορεί να αντιληφθεί σωστά το επίπεδο της λεπτίνης με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός να είναι αργός και οι αποθήκες λίπους να αυξάνονται.

Ως ένα προϊόν αδυνατίσματος λεπτίνης, ο πράσινος καφές συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας της λεπτίνης στον οργανισμό αλλά και στην επανόρθωση τυχόν προβλημάτων σχετικά με την λεπτίνη του οργανισμού (τα οποία μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης τροφής, του άγχους και της καθιστικής ζωής).

Μάθετε τα πάντα για τον πράσινο καφέ

(Εικόνα: health.onehowto.com)

#4 – Πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνεται;

Συνίσταται να καταναλώνετε πράσινο καφέ μια φορά την ημέρα και τις ώρες είτε αμέσως πριν ή αμέσως μετά το πρωινό. Σίγουρα όμως δεν συνίσταται η λήψη «διπλής δόσης».

#5 – Είναι σωστό κάποιος να πίνει κανονικό τσάι ή καφέ μαζί με τον πράσινο καφέ;

Είναι απολύτως επιτρεπτό να πίνετε κανονικό τσάι και καφέ καθώς καταναλώνετε πράσινο καφέ. Μάλιστα, ενδιαφέρον προκαλούν αναφορές από πολλούς  ανθρώπους ότι νιώθουν μικρότερη επιθυμία για την κατανάλωση παραδοσιακού τσαγιού και καφέ με καφεΐνη και τσάι αφότου ξεκίνησαν να καταναλώνουν πράσινο καφέ.

#6 – Πώς αλληλεπιδρά ο green coffee με τη δίαιτα και την άσκηση;

Ο πράσινος καφές είναι γνωστός για τις ιδιότητές του που βοηθούν στο αδυνάτισμα και το την αντιγήρανση. Πολλοί καταναλωτές που πράσινου καφέ αναφέρουν θετικά αποτελέσματα από τη λήψη του καφέ και μόνο.

Η ακολούθηση μιας υγιεινής διατροφής και η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα τακτικής γυμναστικής με τουλάχιστον μέτρια ένταση μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα που δύναται να επιτευχθούν.

Ο εν λόγω καφές σίγουρα μπορεί να προσφέρει μια χείρα βοηθείας στους ανθρώπους που επιθυμούν να χάσουν βάρος. Η επιστήμη που κρύβεται πίσω από αυτό το προϊόν είναι τέτοια που καθιστά τον πράσινο καφέ ικανό να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της λεπτίνης στον οργανισμό και τη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του μεταβολισμού.

Σημειώνω ότι όσα γράφω είναι βασισμένα σε προσωπική μου έρευνα και πρέπει να θυμόσαστε ότι η συμβουλή ενός επαγγελματία ιατρού/διατροφολόγου θα πρέπει πάντα να ζητείται πριν το ξεκίνημα οποιουδήποτε προγράμματος ή προϊόντος αδυνατίσματος.

➠ Διαβάστε επίσης: Green Coffee – Μάθετε όλη την αλήθεια!

14 Σχόλια


 1. // Απάντηση

  Καλησπερα σου και σε ευχαριστω για τα μηνυματα σου, θελω να ρωτησω για Ομοιοπαθητικη θεραπεια ποιος καφες ειναι καταλληλος. Ευχαριστω.


  1. // Απάντηση

   Καλημέρα Κωνσταντίνε. Ο πράσινος καφές περιέχει λιγότερη καφεΐνη σε σχέση με τον κανονικό καβουρδισμένο καφέ. Δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις λοιπόν σε συνδυασμό με μια ομοιοπαθητική θεραπεία. Σε γενικές γραμμές και από πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα από ομοιοπαθητικούς γιατρούς, μόνη λύση είναι καφέδες χωρίς καφεΐνη (decaffeine) που υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. 🙂


  1. // Απάντηση

   Χριστίνα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα, γιατί για να πάρεις το χλωρογενικό οξύ που χρειάζεται από κόκκους πράσινου καφέ που έφτιαξες στο σπίτι, θα πρέπει να βρίσκεσαι όλη μέρα με το ποτήρι στο χέρι. Κάτι τέτοιο θα σου δημιουργούσε τρομερή νευρικότητα.

   Μπορείς να πίνεις κάφε από μη καβουρδισμένους κόκκους (πράσινο δηλαδή) όπως κάνεις και με τον κανονικό. Δυο ροφήματα την ημέρα. Δεν θα έχει βέβαια σε καμία περίπτωση την ίδια επίδραση με τις κάψουλες στο σώμα σου, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.


  2. // Απάντηση

   Καλημέρα! Ποιο προϊόν έχετε; Τιμουλα και έξοδα αποστολής παρακαλώ;
   Επίσης,εγώ χρησιμοποιώ συμπληρώματα όπως κιτρικό μαγνήσιο,Β2 , συνένζυμο Q10 και βιταμίνη c!
   Υπάρχουν παρενέργειες συνδυάζοντας και τον πράσινο καφέ με αυτά;


   1. // Απάντηση

    Μπορείτε να δείτε την εναλλακτική επιλογή που προτείνουμε μέσα από την σελίδα μας. Κάναμε την αλλαγή σήμερα!


 2. // Απάντηση

  εγω εχω στο σπιτι κοκου πρασινου καφε Δεν ξερω πως να το κατασκευασω Ηθελα να ξερω αυτους του ακατεργαστους πρασινου κοκους πρεπει να τους αλεσω να γινουν σκονη οπως το κανονικο καφε η μπορω να παρασκευασω το καφε μου με τους ακατεργαστους πρασινου κοκους

  Σας ευχαριστω εκ των προτερων


  1. // Απάντηση

   Τρίβετε τους κόκκους και φτιάχνετε τον καφέ σας, ακριβώς όπως και με τους καβουρδισμένους. Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία. Απλά να θυμόσαστε, πως οι ποσότητες της δραστικής ουσίας δεν είναι τόσες όσο στα συμπληρώματα που κυκλοφορούν. Σίγουρα βοηθάει όμως το ρόφημα σας.


 3. // Απάντηση

  Απο εκει που αγορασα τον πρασινο καφε ,τους κοκκους ,μου ειπαν πρεπει να τους βραζω για 20 λεπτα.επειδη ομως δε γινεται για εναν καφε να καιω κουζινα 20 λεπτα φτιαχνω σε θερμο και πινω καθε μερα.η ερωτηση μου.χανει την ιδιοτητα του ετσι βρασμενος εφοσον φτιαχνω 4 φλιτζανια,οποτε για 4 μερες στεκεται.δευτεςρη ερωτηση.κανει καλυτερη δουλεια αν αλεσω τους κοκκους και τον κανω στιγμιαιο;;;;σας ευχαριστω εκ των προτερων..


  1. // Απάντηση

   Για να πάρετε αρκετή ποσότητα από την δραστική του ουσία, πρέπει πραγματικά να πίνετε δεκάδες καφέδες την ημέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως επιλέγουμε να αγοράσουμε συμπληρώματα. Τώρα, από την στιγμή που είναι επιλογή σας, είναι καλύτερα να μην αφήνετε τον καφέ για πολλές ημέρες αποθηκευμένο. Μπορείτε να τον αφήνετε περισσότερη ώρα σε καυτό νερό, σκεπασμένο, χωρίς να έχετε αναμμένο το μάτι της κουζίνας. Σίγουρα θα έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος και το αφέψημα σας θα είναι παρόμοιο με αυτό του βρασμού.


 4. // Απάντηση

  Για πόσο διάστημα μπορώ να πίνω πράσινο καφέ; Και επίσης που μπορώ να τον βρω εκτός από το φαρμακείο;


  1. // Απάντηση

   Μπορείτε να αγοράσετε το προτεινόμενο από εμάς προϊόν. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την χρήση του, ακριβώς όπως γίνεται και με τον κανονικό καφέ.


 5. // Απάντηση

  Καλησπέρα ,
  Αγόρασα και εγώ πράσινους κόκκους καφέ.
  Απλά είμαι σε αντιπαράθεση με τα παραπάνω
  1. Βράζω τους κόκκους ;
  2. Τους αφήνω σε βραστό νερό όλο το βράδυ και το πρωί πίνω το αφέψημα;
  3. Το κάνω σκόνη και το βράζω;
  Τι από τα 3 παραπάνω κάνω; ευχαριστώ πολυ


  1. // Απάντηση

   Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό (επειδή το προϊόν που παρουσιάζουμε δεν είναι κόκκοι). Τους χρησιμοποιείτε φαντάζομαι όπως θα κάνατε και με τους κανονικούς κόκκους καφέ. Τους κάνετε σκόνη δηλαδή και τους βράζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *