Αυτό Είναι Το Σημείο Κλειδί Για Να Χάνετε Βάρος Με Σταθερό Ρυθμό

Ο ανθρώπινος μεταβολισμός είναι αυτός που μας κρατά στη ζωή. Δεν έχει δικό του μυαλό και δεν τον νοιάζει αν επιθυμείτε να πάρετε ή να χάσετε βάρος – η μόνη του λειτουργία είναι να κρατάει τα πράγματα σταθερά, γιατί η σταθερότητα σας κρατάει μέσα στις ιδανικές παραμέτρους για την επιβίωση.

Το σημείο κλειδί για τον μεταβολισμό

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (RMR) είναι η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται καθημερινά για να υποστηρίξει ένα υγιές σώμα ενώ είναι σε ηρεμία. Αν επιλέξετε να μείνετε στο κρεβάτι όλη μέρα, το σώμα σας θα κάψει και πάλι αυτή την καθορισμένη ποσότητα ενέργειας για να υποστηρίξει τη ζωή.

Έτσι είναι, δεν χρειάζεται να ασκηθείτε ή να φάτε λάχανο για να κάψει θερμίδες το σώμα σας: το 60-75% της καθημερινής σας θερμιδικής καύσης γίνεται όταν είστε σε ηρεμία.

Το επιπρόσθετο 25-40% της καθημερινής θερμιδικής καύσης έρχεται από την κίνηση και το φαγητό.

Ναι, άλλη μία σπαζοκεφαλιά: Η θερμογόνος δράση της τροφής (TEF) σχετίζεται με το 10% των καθημερινών μεταβολικών απαιτήσεων. Όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο πρέπει να δουλέψει ο μεταβολισμός σας.

→ Μπορείτε να διπλασιάσετε αυτές τις καύσεις, χρησιμοποιώντας Green Coffee!

Αυτός είναι επίσης ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η διατροφές που είναι υψηλές σε πρωτεΐνες συστήνονται σε άτομα που στοχεύουν σε γρήγορο αδυνάτισμα, καθώς χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να χωνευτεί η πρωτεΐνη από ότι το λίπος ή οι υδατάνθρακες.

Τέλος, η κίνηση επηρεάζει το υπόλοιπο 15-30% της καθημερινής ενεργειακής δαπάνης με τρεις τρόπους:

  1. Θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης
  2. Θερμίδες που καίγονται μετά την άσκηση καθώς το σώμα προσπαθεί να ανακάμψει και να αποκαταστήσει τις μεταβολικές διαδικασίες (EPOC)
  3. Θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια μη προγραμματισμένης καθημερινής κίνησης όπως η κίνηση που προκαλείται από εκνευρισμό, το κούνημα του ποδιού σας χωρίς έλεγχο στη δουλειά, η προσαρμογή της ζώνης σας, κλπ. (Θερμογένεση από δραστηριότητες μη άθλησης)

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο μεταβολισμός σας είναι φτιαγμένος αποκλειστικά για να σας κρατάει ζωντανούς. Αν θέλετε να χάσετε βάρος πρέπει να στηρίξετε τον μεταβολισμό σας μέσα από σωστή διατροφή και άσκηση, σε συνδυασμό με πράσινο καφέ, για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *