Χειρουργική επέμβαση για απώλεια βάρους: Οφέλη και Κίνδυνοι

Μπορεί να εξετάσει χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους εάν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Για πολλούς ανθρώπους, η χειρουργική μείωση του βάρους είναι ένας από τους βιώσιμους τρόπους για να χάσετε ένα σημαντικό βάρος και να απολαύσετε καλύτερη υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή επιχείρηση.

Θα πρέπει σίγουρα να ξοδέψετε χρόνο για να ερευνήσετε το θέμα και, ει δυνατόν, να μιλήσετε με άτομα που έχουν ήδη εκτελέσει μια διαδικασία μείωσης του βάρους. Η κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των κινδύνων που σχετίζονται με τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους είναι απολύτως απαραίτητη για την λήψη τεκμηριωμένης απόφασης .

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός …

Οφέλη:

* Γρήγορη απώλεια βάρους: Προφανώς αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος της χειρουργικής επέμβασης απώλειας βάρους. Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χάσουν βάρος γρήγορα. Αυτή η γρήγορη απώλεια βάρους συνήθως συνεχίζεται για τουλάχιστον ένα χρόνο και μετά, οδηγώντας σε πολύ σημαντική μείωση του σωματικού βάρους. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ωστόσο ότι πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να ανακτούν το βάρος μέσα σε 2 χρόνια, ειδικά εάν δεν έχουν κάνει καμία υγιεινή διατροφή / διατροφή!

* Βελτίωση των Συνθηκών Υγείας που σχετίζονται με την Παχυσαρκία: Για πολλούς, η βελτίωση της συνολικής τους υγείας, μετά από απώλεια βάρους, είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την απώλεια βάρους. Και για σοβαρά λόγια: τα άτομα που έχουν υποφέρει από εξουθενωτικές παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία (όπως ο διαβήτης) εδώ και χρόνια συχνά βιώνουν τεράστιες βελτιώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κίνδυνος και παρενέργειες:

* Θάνατος: Ένα μικρό ποσοστό χειρουργικών επεμβάσεων απώλειας βάρους πέφτει κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή από επιπλοκές τις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολουθούν τη χειρουργική επέμβαση.

* Επιπλοκές μετά την χειρουργική επέμβαση: Μερικοί ασθενείς πρέπει να ακολουθήσουν διαδικασίες για τη διόρθωση επιπλοκών, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν λοιμώξεις και κνησμούς.

* Διατροφικές ανεπάρκειες: Μερικές μορφές χειρουργικών επεμβάσεων απώλειας βάρους μειώνουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Πολλοί ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής σε καθημερινή βάση ή να διατρέχουν κίνδυνο ανάπτυξης αναιμίας, οστεοπόρωσης, μεταβολικών ασθενειών των οστών κ.λ.π.

* Χολόλιθοι: Περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών με γαστρική χειρουργική αναπτύσσει γομφίους λόγω της γρήγορης απώλειας βάρους που εμφανίζεται στους μήνες που ακολουθούν τη διαδικασία μείωσης βάρους.

* Παρενέργειες: Ορισμένες από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται σε ασθενείς με χειρουργική απώλεια βάρους περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, διάρροια, φούσκωμα, υπερβολική εφίδρωση, αυξημένο αερισμό και ζάλη.

Όπως μπορείτε να δείτε, η χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους φέρνει κάποια τεράστια οφέλη μαζί με μερικούς πολύ σημαντικούς κινδύνους. Εάν είστε σοβαρά παχύσαρκοι, είναι σίγουρα μια επιλογή για τη μείωση του βάρους του σώματός σας και την βελτίωση – ή ακόμα και την εξάλειψη – πολλών από τις παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία σας.

Απλά καταλάβετε τον κίνδυνο και είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες σχετικά εκτεταμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μετά τη διαδικασία. Εάν δεν είστε σοβαρά παχύσαρκοι θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε τις επιλογές διατροφής και άσκησης πριν να σκέφτεστε για την απώλεια βάρους της χειρουργικής επέμβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *